sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Liikenteessä urpoja.

Mikäköhän noissa suomalaisissa autoilijoissa on. Tai mitä ne puuhailee siellä ajon aikana, ei ainakaan keskity siihen olennaiseen. Joka viides ei tajua vaihtaa pitkiä tarpeeksi ajoissa pois. Sit ajetaan ihan perseessä kiinni monta kilometriä, vaikka ohituspaikkoja olis kuinka. Tossa joku aika sit tulin Hangosta, ja yks musta maasturi ohitti mut (mulla kärry perässä) ja kiilas ihan eteen, jos en olis jarruttanu niin kulmaan olis pamahtanu. Moottoritiellä noi ohitukset on huvittavia, siihen eteen pitää kiilata vaikka vasenta kaistaa olis sata kilometriä edessä. Miksei voi aja reilusti ohi, ja tulla sit vasta takaisin omalle kaistalle?

Lisäksi liikenteessä pitäs olla sellasia ratsioita joissa katotaan ajovalojen suuntaus, kyllä näkee sellaisiakin harituksia niissä että ei tiedä itkiskö vai naurais. Lähinnä itkis varmaan, kun yleensä ne valot sojottaa just mun silmään.

Sitten nää moottoritielle tai ihan mille tahansa tielle tulevat rampit. Minkähän takia pitää mun alkaa jarrutteleen kun joku sieltä paukkaa eteen? Aina ei voi vaihtaa moottoritielläkään kaistaa kun siellä vasemmalla saattaa ajellakkin joku. Mutta nää paukapäät vaan tunkee ne kotteronsa sieltä eteen, vaikka tulevat kolmion takaa. Pahin paikka on Tampereella Teiskon liittymä. Siinä on jonkinlainen ohituskieltokylttikin, jossa lukee jotenkin että "ohituskaistaa ajavan ohittaminen sallittu". Varmaan teiskolaiset tajuaa asian niin että ohituskaistalla pitää ohittaa koko liikenne ja kiilata kärkeen, ja etuajo-oikeutettua tietä ajavien kuuluu väistää. Melkosia pallopäitä nää ihmiset. Mun mielestä kaikki ramppiliittymät pitäskin vaihtaa tavallisiksi risteyksiksi kun niissä ei osata ajaa.

Ihan paikallisista liikenneasioista sen verran, että Vilppulassa K-market Järvisen edessä näkee kyllä niin junttipysäköinnin alkeet että ei missään muualla. Ihan selkeesti on liikennemerkein kielletty pysäköimästä siihen kauppa lähinnä olevan parkkipaikan toiseen reunaan. Mutta ei. Tollot vaan jättää sen samaran siihen ja lähtee patsasteleen siihen kaupankulmalle. Kiva lähtee siitä viralliselta parkkipaikalta peruuttaan kun ei koskaan tiedä onko joku urpo yhtäkkiä jättäny autonsa sinne taakse. Äly hoi, älä jätä.

Lisäksi mua ottaa pattiin ihmiset jotka menee tankkaan, jättää autonsa siihen mittarin viereen kun on tankannu ja menee rauhassa kahville. Ei oo tullu mieleen että joku muukin voi haluta tankata..

Niin. Opetelkaa niitä liikennesääntöjä tai menkää uudestaan autokouluun. Tai mikä parasta, ajatelkaa että liikenteessä on muitakin kuin Te. Ai niin, meinas unohtua sellainen asia, jotta kun mä pysähdyn suojatien eteen päästääkseni jalankulkijan kulkemaan suojatietä pitkin (mitä teen aika usein), niin tää jää tököttään paikalleen ja viittilöi että "mee nyt siitä". Miksei se voi töpötellä siitä tien yli sen kerran kun joku antaa tietä? Pahin on sellanen jalankulkija joka ei kehtaa viittoa, vaan katselee johonkin ihan muualle ja odottaa että se auto siitä jatkaa matkaansa. Ei mee mun jakeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sulla on jotain sanottavaa, niin sano. Ja arvostelut otan ilolla vastaan.