torstai 8. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä otimme maisteluun taas muutaman viinin. Tälläkertaa kohdalle ei osunut kovinkaan kaksisia maisteluita. Ensimmäisenä oli amerikkalainen Carlo Rossi California Red joka oli tämänkertaisista viineistä ehdottomasti paras! Ei niinkään kovin perinteisen viinin makunen vaan hiukan marjamehumainen. Kevyt ja  maistuva. Voin suositella varsinkin vähemmän viinin ystäville, voi  upota irvistelemättä. Viini on kuvassa toinen oikealta.



Muut viinit sen kummemmin arvostelematta: (kuvan järjestyksessä vasemmalta oikealle)
Les Tannes Cabernet Merlot, Ranska 2010
Artero Seleccion Varietables, Espanja 2008
Beaujolais Jules Bernolin, Ranska 2009.

Edellämainitut jäivät kaikki juomatta, koska maku vaan ei miellyttänyt. Kaippa niistä jonkun kastikkeen saa värkättyä, tai saattas mennä glögin seassa.

Varsinaisena itsenäisyyspäivänä lähdettiin sitten aamusta Tampereelle katsomaan valtakunnallista Itsenäisyyspäivän paraatia. Keli oli ihan ok (eli ei jäätynyt pystyyn) ja väkeä oli paikalla hurjan paljon. Auto saatiin kyllä hyvin parkkiin Frenckellin pysäköintihalliin.

Ensin oli paraati siinä keskustorilla, puheita ja lippuja. Sotilaita ja Sotaveteraaneja. Ja maammelaulun aikana ei sitten juntti suomalainen mies saa sitä hemmetin mainoslippistä päästään. Teki mieli muutamalle junttipossulle käydä sanoon pari valittua sanaa, mutta ei ne varmaan olis edes tajunneet mistä puhun. Hieno oli nähdä kun 12 -vuotiaat pikkupojatkin ottivat lakin nätisti päästään. Ihan oma-aloitteisesti ilman että isän piti siihen puuttua. Mutta junttipossu-urpo vaan ei sitä lakkiaan päästään saa. Paraatista lisätietoa esim. täällä.




Paraatin jälkeen siirryttiin kasvavassa tungoksessa Hämeenkadun varteen katsomaan ohimarssia. Kaikenkaikkiaan tunnelma oli erittäin kunnioittava ja rauhallinen, kiitos siitä ihmisille. Paitsi sille yhdelle joka tunki lastensa kanssa siihen mun eteen "sori me tultiin tähän että lapset näkee". Siinä meni mun hyvät näköalat. Kummallista että aikuinen ihminen ohjeistaa kakaroitaan: "tunkekaa vaan väkisin sinne eteen". Ohimarssissa nähtiin monenlaista marssijaa ja kulkuneuvoa, panssariajoneuvoja ja muuta armeijan kuljetuskalustoa. Yli lensivät 3 kpl kuljetushelikoptereita ja yksi Hornetti.

 




 Kaikenkaikkiaan tapahtuma oli hieno ja näkemisen arvoinen. Suosittelen vastaavaa kun sattuu lähimaille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sulla on jotain sanottavaa, niin sano. Ja arvostelut otan ilolla vastaan.