perjantai 9. joulukuuta 2011

Ei omena kauas tiskiltä putoa...

Sattuipa niin eilen, että olin eräässä paikallisessa kaupassa ostoksilla. Hedelmä- ja vihannesosasto on heti ensimmäisenä kun ovesta sisään menee. Satuin näkemään kun myyjä nosti lattialle pudonneen tomaatin tomaattihyllylle. Olin juuri itse ottamassa tomaatteja, kun jäi homma kesken.. eipä huvita ostaa tomaatteja jotka on pyöriny pitkin lattioita. Jatkoin matkaani koko osaston ohi, koska tulin siihen tulokseen että en osta siitä mitään tuon tapauksen takia. No pääsin osaston loppuun niin jo oli toinen myyjä nostamassa lattialle pudonnutta omenaa takaisin muiden omenoiden joukkoon.

Mitä helvettiä??? Tälläkö periaatteella kaupoissa toimitaan? Miettikääpä tilannetta näin: Herra X kävelee ulkona ja astuu koiranpaskaan. Tai neiti Y kävelee ulkona ja astuu oksennukseen. Kuseen. Räkäklimppiin. Ihan mihin vaan. Sitten joku näistä kävelee kauppaan sisään, ja pyörii siinä vihannesosastolla tehden ostoksia, se koiranpaska, oksennus tms. kengänpohjassa. No, joltain putoo sitten vaikka omena siihen lattialle ja pyörii siinä jonkin aikaa. Siinä kusessa ja paskassa. (No okei, vähän karrikoitu tilanne mutta voitte kuvitella mitä kaikkea ihmisten kengänpohjassa kaupan lattialle tulee.) Myyjä tulee ja nostaa sen lattialla kusipaskaoksennuksessa pyörineen omenan takaisin MYYNTITISKIIN!

Nyt jollain pitäs omatunto kolista ja kovaa. Mihinkä ne bakteerit siitä hedelmästä/vihaneksesta/juureksesta häviää kun sitä kotona nopeasti huuhtaisee vedellä? Toki pitäisi pestä kunnolla mutta se ei tässä ole se pointti. Vaan se, että missä on se myyjän moraali? Kerroimme kyllä tästä tapauksesta eräälle myyjälle, mutta mitähän sekin auttaa. No, valveutuneena kuluttajana aion kertoa tapauksesta kyllä vähän ylemmälle tasolle, jospa sitten osattaisi vähän miettiä asiaa.

Onneksi kyseessä ei ollut kauppa jossa käyn yleensä, vaan sellainen kauppa jossa poikkean silloin tällöin. Muistan pentuna kun olin varmaan ensimmäisessä työharjoittelupaikassani. Siellä vanhentuneista elintarvikkeista tehtiin kylmästi vaan salaattia ja laitettiin myyntiin palvelutiskiin. Olin niin nuori silloin etten uskaltanut kommentoida asiaa, mutta nykyään kyllä en moista sulattaisi. En sulata myöskään sitä että on myynnissä puolikkaita kurkkuja... Kuluttajat, pitäkää kauppoja silmällä. Te maksatte elintarvikkeista kovan hinnan ja niiden on oltava sen takia laadukkaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sulla on jotain sanottavaa, niin sano. Ja arvostelut otan ilolla vastaan.