lauantai 14. marraskuuta 2015

Kesällä Kuopiossa, kaksikin kertaa!

Äkkilähdöt on aina parhaita. Selailin perjantaina netistä viikonlopuksi jotain tekemistä. Hotellia, leirintäaluetta, risteilyä, ym... No en keksinyt. Hain Tonin töistä kolmen maissa, ja sitten vaan päätettiin että lähdetään jonnekkin.

Soitto äidille: "Hei, aateltiin lähteä johonkin leirintäalueelle. Lähdettekö mukaan?".
Puhelimen toisessa päässä ei ollut edes sitä pientä hiljaista hetkeä, että "Mitä?".
Vastaus tuli välittömästä: "Joo, mihin mennään?".

Koska kohde ei ollut vielä päätetty, sovittiin että mennään kotiin pakkaamaan jotain mukaan ja sitten ajetaan hakeen vanhemmat. Pakkaamiseen meni ehkä 10 minuuttia, ja sitten oltiinkin jo menossa. Vilppulassa sitten siinä hetki istuttiin ja mietittiin, että eiköhän lähdetä Kuopioon. Pikaisella googletuksella Rauhalahden leirintäalue oli avattu samaisena päivänä. Puhelinsoitto kertoi, että väkeä ei ole paljoa mutta mökkejä riittää. Joten varasin siinä 4 henkilön lomamökin (240 €/2 vrk). Ja eikun matkaan.

Menomatkalla satoi vettä, mutta viikonlopuksi oli luvattu kaunista keliä. Pysähdyimme Suonenjoella ruokaostoksilla. Emme kuitekaan ostaneet mansikoita, mutta tuimme paikallisia yrittäjiä ostamalla suonenjokelaisia tuotteita (sellainen "perinne" meillä, että ostetaan aina jotain paikallista). Kuopioon saavuttiin illalla vähän ennen kahdeksaa. Mökki oli oikein mukava, 2 makuuhuonetta, tupakeittiö ja wc/suihku. Ollaan yleensä oltu leirintämökissä, jossa ei mukavuuksia juuri ole ollut joten tämähän oli aika luksusta. Vähän siinä istuttiin iltaa korttia pelaten, ja sitten unille.





Lauantaina herättiin upeaan säähän, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Runsaan aamiaisen jälkeen hypättiin autoon katsastamaan vähän Kuopiota. Ensin ajettiin Puijolle, ja pakkohan sitä oli tornissa käydä. Olen käynyt siellä ennenkin, mutta aina vaan ne maisemat ovat huikean hienot.

Sen jälkeen se ihan pakollinen, eli Kuopion tori ja paistetut muikut. Ajettiin parkkiin torin alla sijaitsevaan halliin, se on kyllä todella kätevä, kun hissillä pääsee suoraan torin vilinään. Ostettiin sitten iso annos muikkuja ja syötiin ne porukalla. Hyväähän se, ei siitä pääse mihinkään. Pienen pyörähdyksen jälkeen piti vielä ostaa mansikoita, jotka maksoi... no, mansikoita (3,50/250g). Mutta suomalaisia olivat, ja hyviähän ne. Ei kylläkään kovin makeita ja olivat aika vaaleita. Mutta kesän ekat kotimaiset mansikat.



Sitten käväistiin kaupassa ostamassa muutamat shortsit, koska kesähän oli jo ovella. Prismasta löytyi vaikka minkälaisia. Sen jälkeen takaisin leirintäalueelle. Vuorossa oli minogolf - turnaus. Peli kesti kaikkiaan parisen tuntia. Aurinko paistoi, ja oli kyllä todella hauskaa!

Pelin jälkeen mentiinkin syömään pitsat, ja sen jälkeen aika väsyneinä jo takaisin mökkiin. Istuttiin siinä terassilla vielä jonkun aikaa, ja loppuilta sujuikin korttia pelaten. Sunnuntaina herättiin ajoissa, pakattiin ja lähdettiin kotimatkalle. Vähän sateli vettä, mutta se meni pian ohi. Kotiin ajettiin vähän eri reittiä, eli Suonenjoelta Rautalammin, Konneveden ja Laukaan kautta Jyväskylään. Konnevedellä Kivisalmessa oli todella kiva pieni kahvi/ruokapaikka Kivisalmen kievari. Kannattaa poiketa, ja ajaa vaihteeksi Kuopioon tuota reittiä, ei ole kun kolmisenkymmentä kilometriä pidempi reitti. Oli oikein onnistunut ja hauska viikonloppu :)

Hauska vitsinpoikanen nauratti lauantai-iltana: Trubaduuri soitteli baarissa. Lopetteli biisiä ja kysyi että "Mitäs haluatte että soitan seuraavaksi", jolloin nurkkapöydästä joku vastasi: "Soita ittelles taksi..." :)


Seuraava olikin sitten Juhannus. En muista olenko aikuisiällä viettänyt ainuttakaan Juhannusta leirintäalueella. No, samalla porukalla sitten lähdettiin. Tällä kertaa kuitenkaan ei saatu isompaa mökkiä, vaan varasimme tutulta alueelta 4 hengen leirintämökin. Vaikka mökki on pieni, siihen mahtui kuitenkin ihan hyvin 4 aikuista.

Menomatkalla pysähdyimme Kuopiossa ruokaostoksilla. Lähisiw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos sulla on jotain sanottavaa, niin sano. Ja arvostelut otan ilolla vastaan.