perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tallinassa talvella kerran

Helmikuisena viikonloppuna matkattiin vaihteeksi lahden yli eestinmaalle. Itseni ja mieheni lisäksi matkaan lähtivät siskoni ja hänen miehensä. Olimme varanneet lautta+automatkat tälläkertaa Viking Lineltä koska se oli huomattavasti paljon halvempaa kuin Tallinkilla. Lisäksi hassu juttu oli se, että ilman autoa olisi ollut noin 30 euroa kalliimpi matkustaa kun auton kanssa. Siskoni oli varannut majoituksen vanhasta kaupungista Old House -nimisestä hotellista. Tai kyseessä oli erittäin tasokkaita asuntoja. Vanhassa kaupungissa autolla ajo ei ole kovinkaan yksinkertaista ja pakko oli vaan vedellä yksisuuntaisia väärään suuntaan kun ei jaksanut alkaa kääntyileen tai peruuttamaan siellä kapeilla kaduilla. Meillä piti olla kaksikerroksinen asunto saunalla ja kaikilla mukavuuksilla mutta paikanpäällä selvisi että siellä oli putket jäässä joten meille tarjottiin edullisempaa varavaihtoehtoa. Alkuperäinen kämppä olisi maksanut normaalisti 350 euroa mutta Booking.com:in kautta sen sai kolmeensataan. No, meille tarjottiin toisella kadulla olevaa asuntoa, joka oli ihan kiva sekin. Sauna siitä puuttui mutta eipä tuo haitannut. Hinta laski sitten kahteen sataan.

Asunto sijaitsi vaaleanpunaisessa talossa.

Toinen makuuhuoneista, me nukuttiin tässä.

Sama makuuhuone toiseen suuntaan (ikkunat sekä kadulle että sisäpihalle)

Olohuone, takana näkyy pienempi makuuhuone.

Vessa/kylpyhuone oli kyllä todella hieno tässä.


Keittiöstäkin löytyi kaikki tarpeellinen. Kuten kunnon viinilasit:)





 Illalla kävimme syömässä Karl Friedrich -nimissessä mahtavassa ravintolassa jossa söin ehkä elämäni parhaan alkupalan, kevyesti savustettua naudanfilee carpacciota. Lisäksi käytiin muutamassa baarissa, ja mukavaa oli. Itseasiassa eksyimme yhteen ehkä järkyttävimmistä baareista ikinä: Helsinki karaokebaari. Menin ihan sanattomaksi. Ensinnäkin jos en ole suomessa, en todella (yleensä) mene suomibaariin. Ja en mene yleensä myöskään karaokebaariin. Uhhuh sitä menoa siellä.....


Mä en tiedä suosittelisinko tätä baaria vai käskisinkö kiertää kaukaa...
Toki jos potee koti-ikävää niin tänne sitten:)

Kaunis vanhakaupunki.



Asuntoa vastapäätä heti kapean kadun toisella puolella oli Pyhän Nikolai ihmeidentekijän ortodoksikirkko. Oli kiva seurata kun siinä ramppasi väkeä koko päivän. Kaunis kirkko myös sisältä, ei saanut vaan kuvata. Menkää ihmeessä katsomaan. Kirkonkellot kumahtelivat pitkin päivää...:)

Seuraavana päivänä saimme patterin huoneistoon koska oli aika viileä. On täysin ymmärrettävää että huoneistot eivät ole kovin lämpimiä talvella. Kävimme päivällä ostoksilla ja kävelimme vanhassa kaupungissa. Kävimme parissa baarissakin ja välillä tulimme sitten käymään asunnolla. No, sieltäpä oli sähköt menneet suurimmasta osaa kämppää. Klik klik, ei tapahtunut mitään. Onneksi oli taskulamppu. No väkeä lappas siinä korjailemassa ja lopulta saatiin jotakin valoa tupaan. Illalla lähdettiin vielä syömään takuuvarmasti hyvään venäläiseen Troika -ravintolaan. Sieltä kun palattiin asunnolle, oli taas vähän ongelmia sähköjen kanssa. Ja taas joku tuli niitä korjaamaan. Lopulta selvisi että toisen makuuhuoneen kattovalaisin aiheuttaa oikosulun ja sitä ei saanut käyttää. No ok, sillä tiedolla pärjättiin.


Näkymiä ikkunasta. Taustalla Viru.

Näkymiä ikkunasta, vanhan kaupungin muuria.


Seuraavana aamuna siinä aamutoimien aikana sitten vessanpönttö lakkasi toimimasta, ilmeisesti tulovesiputki oli jäässä... enää ei jaksanut edes hermostua siitä. Saatiin vessa huuhdeltua ämpäristä vettä kaatamalla. Käytiin luovuttamassa avaimet ja saatiin lopulta vielä alennusta 100 euroa, eli satasen tuli maksamaan neljältä hengeltä viikonloppu. Kaikkien vastoinkäymistenkin jälkeen jäi hyvä mieli paikasta ja voin suositella sitä kyllä todella lämpimästi kaikille. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja he yrittivät kyllä kaikkensa jotta meillä olisi ollut hyvä olla. Hiukan vielä ostoksia, Super Alkosta auto täyteen ja kohti kotia.

Näkymä ikkunasta sisäpihan puolelle.


Jos tuolta ei löydy jääkaappimagneettia niin ei sit mistään...


Tää on vissiin yks perinteisimmistä paikoista.. kävästiin napsaseen pienet lämmittävät totit pakkasen keskellä.


Pulujakin paleli, kauhee tappelu siitä kuka sai olla tossa lämpöisessä. Kuningaspulu ajoikin kaikki heti etäämmälle.


2 kommenttia:

  1. Mukava kirjoitus, ihan on kyllä pakko lähteä käymään.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa. Talvella mukavan rauhallista, vaikka kyllä niitä turisteja riittää varmaan jokaisena vuodenaikana. Mutta toi vanha kaupunki on kyllä tosi kaunis ja aina sieltä pikkukujilta löytää jotain uutta.

    VastaaPoista

Jos sulla on jotain sanottavaa, niin sano. Ja arvostelut otan ilolla vastaan.