Aikaa tähän menee suurinpiirtein 15 - 20 minuuttia.
Tässä kuvassa ainekset.
- Torino kiemuraista pastaa 7 dl (määrä siis keittämättömälle pastalle) , myös esim. kierrepasta tms käy. Pastan määrää voi vaihdella, voi olla enemmän tai vähemmänkin.
- Kirsikkatomaattia tai miniluumutomaattia rasia (250 g)
- Rucolaa rasia tai pussi, määrä ei ole niin tarkka.
- Turkkilaista jugurttia 2,5 desiä
- Creme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto 1 rasia
- Tomaattipyre 1 pieni purkki
- Kinkkua 300 - 400 grammaa
Mausteeksi valkosipulia (itse käytän 2 yksikyntistä), pippuria, suolaa (ei pakollisia koska kinkku on kuitenkin suolainen). Tomaattien paistamiseen vähän voita tai öljyä.
Huom! Ota ensin kaikki tarvikkeet pöydälle niin on helpompi toimia.
VALMISTUS:
1. Laita vesi kiehumaan. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Sulata pannulla voita (tai öljyä) ja paista tomaatit siinä
Paista tomaatit kauniin ruskeiksi, mutta kuitenkin niin että ne pysyvät kokonaisina.
3. Sekoita turkkilainen jugurtti, aurinkokuivattu tomaatti sekä tomaattipyre yhtenäiseksi seokseksi. Lisää halutessasi valkosipuli, pippuri ja suola.
Valkosipulit tietenkin puristetaan, ovat kuvassa vain esillä.
Seos on valmis, jätä se maustumaan.
4. Suikaloi kinkku ja hienonna rucola. Voit jättää rucolan vähän isommaksikin. Katko siitä kuitenkin varret jos ovat kovin tikkumaiset.
5. Kun pasta on kiehunut sopivaksi, valuta se. Älä jäähdytä kylmällä vedellä! Lisää pastan sekaan jugurtti-tuorejuustoseos sekä kinkkusuikaleet ja sekoita varovasti.
6. Lisää lopuksi rucola ja tomaatti varovasti pastan sekaan nostellen.
7. Pasta on valmista. Tarjoa hyvän punaviinin kanssa, kysy rohkeasti Alkon myyjältä - heiltä löytyy varmasti sopiva suositus.
Hyvää ruokahalua! Tästä riittää noin neljä annosta.
Varmasti kokeilen! T. Kipa
VastaaPoistaVoi namskis! miten herkullista..tuota on pakko kokeilla.
VastaaPoistaNopeeta ja kätsyy valmistaa! Ja taatusti maittavaa.
Ja miten mukavia matkoja oottekaan tehnyt....kauniita kuvia.
Mulla on kanssa oma blogi!
T.Päivi
Kiitos! Kipa kannattaa kokeilla, ihan herkkua toi. Ja niin helppoa. Ja helppo muokata vaikka kanapastaksi tms. Meenkin Päivi kattoon kohta sitä sun blogias :)
VastaaPoista