keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Peurungassa kylpemässä

Lähdettiin loppiaista ennen pariksi yöksi Laukaaseen, Peurungan kylpylään. Hinta oli ihan normaalihinta, nettivarauksella Peurungan omilta sivuilta 248 euroa kahden hengen huone, kaksi yötä. Joskushan tuonnekkin saa jotain tarjouksia, mutta nyt niitä ei ollut saatavilla koska oli ns. sesonkiaika.

Ja melkoinen sesonki siellä olikin päällä. Perille löysimme hyvin, tosin piha-alueen viitoutus oli ehkä hieman sekava ensikertalaiselle. Alueella on paljon lisärakennuksia joissa on majoitusta myös.

Kylpylä oli sisältä jokseenkin hyvin sekava. Meidät ohjattiin huoneeseen, joka sijaitsi aivan toisen siiven päässä. Kun lopulta löysimme hissin, löysimme kyllä huoneenkin helposti. Huone oli aika pieni, ja aika kulunut. Tosin ihan siisti.





Lähdimme kylpylään, päällämme huoneesta löytyneet kylpytakit. Olikin melkoisen hankala löytää koko kylpylä. Huoneesta lähtiessä ei missään näkynyt ainuttakaan kylttiä missä se olisi voinut sijaita. Muistimme sitten että respa kertoi sen olevan juuri vastakkaisessa suunnassa missä meidän huoneemme oli. No ei muuta kuin respan ohi kävelemään - ne kylpytakit päällä... sitten ohitettiin karaokebaari, sen jälkeen vielä kylpylän baarin.

Oli kyllä tosi outoa ja vähän vaivaantunutta kävellä kylpytakeissa siellä baarien ja respojen ohi. No, emme tietenkään olleet ainoat, sillä tuo näytti olevan yleinen käytäntö. Iso miinus kyllä siitä. Ja toinen miinus huonosta opastuksesta kylpylään.

Ehdottomasti ensikertalaiselle pitäis olla hotellista ja kylpyläosastosta jonkinlainen kartta sekä opastus kylpylärannekkeen käytöstä. Sillä rannekkeella toimittiin kylpylässä, auottiin portteja sekä suljettiin pukukaapin ovi. Joka sekin oli vähän erikoinen systeemi. Plus sen lisäksi että kaapin numero piti muistaa. Tosin siellä oli kuulema jossain lukulaite, jossa ranneketta vilauttamalla tuli näkyviin kaapin nimi. Mutta.. eipä osunut minun silmiini.

Suihkutila oli täynnä ihmisiä, huonot opasteet yhtään mihinkään. En meinannut edes löytää ovea takaisin pukuhuoneeseen, koska väenpaljoudesta johtuen joku porukka seisoskeli juuri siinä tiellä.

Itse kylpyläosasto oli mallia "ihan jees". Avaruusteema oli hyvä idea, vaikkakin sitä olisi voinut olla enemmän. Valaistus oli sopivan hämärä. Allasbaarissa oli mukavan lämmin. Altaat oli suunniteltu huonosti. Suurin allas oli jokiallas, joka kiersi pienempää allasta. Siinä pienemmässä altaassa oli sellainen kiipeilytelinesysteemi, joka oli tietenkin täynnä lapsia. En tajua, miksi vesihierontapisteet oli laitettu samaan tilaan. Ei viitsitty mennä sinne ollenkaan, koska se oli täynnä kakaroita eikä niissä vesihierontapisteissä olisi voinut olla rauhassa ilman, että joku olis kokoajan tippunut sieltä telineeltä eteen.

Uutta Peurungan kylpylässä Wipid-vesikiipeilyrata. Sopii kaiken ikäisille!
Kuva kopioitu Peurungan sivuilta osoitteesta www.peurunka.fi

Lisäksi perinteiset kylmäallas ja lämmin allas, sitten oli oudosti yläkertaan tehty poreallas. Se oli kokoajan aika täynnä, ja otti pattiin kun sinne piti erikseen kiivetä katsomaan oliko siellä tilaa. Lisäksi oli terapia-allas vähän sivummalla. Yhteinen höyrysauna oli myös, mutta edelleenkään en saanut siitä oikein mitään irti.

Mielestäni pitäis olla enemmän tälläisiä yhteisiä saunoja. On niin tylsää ventovieraiden kans istuskella siellä saunassa.

Illalla syötiin vielä hampurilaisateriat kylpylän baarissa. Olivat ihan hyvät, ja todella täyttävät.

Seuraavana päivänä aamupalalla oli ruuhkaa aika paljon. Tosin se oli kyllä ymmärrettävää, kun itänaapurimme olivat valloittaneet koko hotellin. Venäläiset olivat kyllä hyvinkäyttäytyvää väkeä, ei siinä mitään. Aamupala oli ihan hyvä, kaikkea riitti vaikka väkeä olikin todella paljon.

Aamupalan jälkeen kävimme keilaamassa. Keilahalli oli neliratainen, ja päivällä hinta oli 20 euroa/rata (illalla vähän kalliimpi). Rata oli hyvä, ja lattia oli todella liukas. Ehkä sen takia ei tullutkaan lonkka perinteiseen tyyliin kipeäksi. Sen jälkeen taas vähän kylpylää, ruokaa ja unta.

Hotellissa on useampi ruokapaikka, eipä tullut niitä paljoa testattua, joten niistä ei nyt ole minkäänlaista arvioita. Paitsi tuosta kylpylän baarin hampurilaisateriasta :)

Peurungassa on todella paljon kaikkia aktiviteetteja. Kuntosalia, sulkapalloa, laserammuntaa nyt muutamia mainitakseni. Ja ilmeisesti aika hyvät ulkoilumaastot. Lisäksi on frisbeegolfrata ym. Kannattaa katsoa paikan kotisivuja, ja varata esim. sisäpelikengät mukaan mikäli mielii vaikka sulkapalloa pelaamaan.

Kokonaisuudessaan ihan ok, mutta pitkä matka kylpyläosastolle oli miinusta. Ja huoneen koko myös, olisi ollut toivetta enemmälle tilalle. Lisäksi huoneessa oli tosi ärsyttävä yksityiskohta, vessan seinässä oli kaistale lasia. Ja vaikka se lasi oli mattapintainen ja kuvioitu, niin toisen hahmon kyllä näki siitä läpi. Ja se lasi oli siinä pöntön edessä.. Mutta sellainen paikka. Voisin mennä uudestaan jos saisin jonkun superhyvän tarjouksen, mutta en kyllä normaalihinnalla.